Payday loan
TEKST GROOTTE

Hobbyfokker van Scottish/Highland Fold & Straight

Over ons

Hallo wij zijn Rob en Ria en wonen met onze 4 katten in Delfzijl, provincie Groningen. Onze catterynaam is de Engelse (of Schotse) vertaling van het adres (Hooiven) waar wij woonden toen we de cattery gestart zijn.

Hoe is het allemaal begonnen

In 1992 zijn een HTK rood-witte kater (Rossi) en een lapjes poes (Donna) bij ons komen wonen. Ik kreeg toen ook een mooi boek cadeau over kattenrassen en verzorging en werd op slag verliefd op het ras Scottish Fold. Ooit wou ik een keer zo’n poesje, maar voor dat moment vonden we 2 katten prima. Helaas kwam Rossi al op de jonge leeftijd van 9 jaar plotseling te overlijden. Wij hadden na verloop van tijd wel graag weer een tweede poes er bij willen nemen, maar helaas vond Donna andere dieren (ook haar eigen broer) niet echt leuk en wij vonden dat wij haar daarin moesten respecteren. Donna is eind april 2007 overleden, zij is op een paar dagen na 15 jaar geworden.

 

Na een paar maanden vonden wij het toch wel erg stil in huis en wilden wij graag weer katten om ons heen hebben en toen ben ik mij wat gaan verdiepen in het ras Scottish Fold. Ik kwam al gauw achter een paar belangrijke zaken, o.a. dat er niet erg veel met het ras Scottish Fold gefokt wordt en dat een Fold nooit met een andere Fold gekruist mag worden om botafwijkingen te voorkomen. Vaak wordt hier het ras Brits korthaar voor gebruikt.

 

Zo kwam ik dus in aanraking met het ras Brits Korthaar en werd al snel besmet met het Brittenvirus. Op de site van raskittens te koop werd ik op slag verliefd op een nestje kittens in Wagenborgen. Dit is dicht bij ons in de buurt en de keus werd toen zeer snel gemaakt en zo zijn in oktober 2007 Joey en Lucky, twee Brits Korthaar katers, bij ons komen wonen. Joey is lilac en Lucky is lilac-wit en zij zijn ondertussen echte je-weet-wel-katers.

 

Maar een Scottish Fold bleef nog steeds een grote wens en ook het fokken van kittens van dit ras begon mij steeds meer te trekken en zo is in juli 2009 Ivian bij ons komen wonen. Zij is een blue-tabby-spotted Scottish Fold meisje uit Duitsland met oranje ogen, die ook fawn onder haar jasje draagt. Als Ivian de juiste leeftijd heeft willen wij zo nu en dan een nestje met haar fokken (zie ook pagina Kittens). Haar kittens zullen dan in de woonkamer opgroeien en mogen met 13 weken naar hun nieuwe personeel.

 

Onze katten mogen vrij rond lopen in huis en hebben gelegenheid om de hele dag via een kattenluikje in hun buitenren te komen om daar lekker van de zon en de buitengeuren en –geluiden te genieten.

 

Gezondheid van onze katten vinden wij erg belangrijk, dus zullen wij alleen fokken met FIV, FELV, HCM en PKD negatief geteste katten.

 

Voor meer informatie over ons cattery beleid en voorwaarden verwijs ik u naar de pagina Info. Mocht u vragen en/of opmerkingen hebben dan kunt u ons bereiken via de pagina Contact.

 

Heel veel plezier met het bekijken van onze website.

           

 

maandag, oktober 02, 2023