Payday loan
TEKST GROOTTE

Hobbyfokker van Scottish/Highland Fold & Straight

Ivian

 

 

Pagina_-_Ivian_Custom

Even voorstellen

Ik ben Ivian, De eerste Scottish Fold poes van deze cattery en de stammoeder van de Hayfen Clan. Hieronder vind je mijn officiële gegevens en verder zal mijn personeel meer over mijzelf vertellen.

 

Naam It’s Little Ivian of Julias Dream
Stamboeknr : SCF-LO-10495/ 1.09
Geboortedatum : 14 maart 2009
Geslacht : Poes
Ras : Scottish Fold 
Kleur : Blue-spotted-tabby  (SCF-a-24)
Vader : Stakkato von Grigoleit (Fawn-white)
Moeder : Ivian von der Worpe (Blue-spotted-tabby)

Wie belangstelling heeft voor mijn stamboom kan deze inzien door te klikken op onderstaande link. Voor een uitgebreide stamboom, aangevuld met foto’s van mijn voorouders zie het PDF-bestand. Meer leuke foto’s van mij kun je vinden in het fotoalbum in het mapje met mijn naam. Voor meer “insight information” over mijzelf geef ik nu het woord aan mijn personeel.

tree
pdf

Ivian is na een lange zoektocht vanuit Duitsland in juli 2009 bij ons komen wonen. Zij komt uit een nestje van 1 kater (SCF) en 3 poezen, waarvan 2 Straights en 1 SCF, Ivian dus. Ivian was de meest forse kitten van het nest en is uitgegroeid tot een mooie volwassen fold poes van 4 kg, maar voor ons zal ze altijd wel onze kleine meid blijven, want in vergelijking met de twee Brittenboys (van 6 en 8 kg) ziet ze er toch wel klein uit.

Ivian is een hele mooie lieve zachte poes, die het leuk vindt om bij je in de buurt zijn, maar die overdag niet te veel directe aandacht van je wil, maar ’s avonds als de laatste van ons naar boven is gegaan is ze er helemaal klaar voor en wil ze graag alle aandacht, die ze dan ook krijgt.

Ivian is een echte fold en heeft dan ook de echte karakteristieke kenmerken van een fold. Zo zit zij meestal keurig netjes met 1 pootje opgetrokken, wat een erg grappig gezicht is. Een andere grote hobby van haar is op haar rug liggen te slapen met alle pootje ophoog, op de meeste vreemde plaatsen, zoals gewoon midden in de kamer of keuken, met alle gevaar dat je over haar struikelt.

Wij noemen haar ook wel copycat, want al vanaf het eerste moment dat zij bij ons woont doet zij Joey en Lucky na. Oh, ga jij eten dan ga ik ook eten, ga je drinken, dan ik ook, ga jij op de bak dan ga ik ook op de bak. Zij loopt dan echt stijf tegen ze aan en dit is zeer grappig om te zien, de jongens verdragen dit, maar vonden het eerst wel vreemd. Vooral samen op de bak gaan vond Joey geen goed idee, maar omdat Joey veel te lief is om haar dat te laten weten heeft hij hier wel wat op gevonden. Hij gaat nu met zijn voorpoten, kop en helft van zijn lichaam buiten de bak staan te plassen; zo kan Ivian tenminste niet zo maar naar binnen glippen.

Verder is Ivian helemaal verliefd op Joey en kruipt ze het liefst zo dicht mogelijk tegen hem aan. Toen we haar net hadden wou ze zelf sabbelen bij hem, maar dat vond Joey wel erg vreemd. In plaats van te blazen o.i.d. trekt hij een heel zielig gezicht en kijkt ons aan met zijn grote ronde oranje kijkers “help”. Ondertussen is hij het wel gewend en dat levert hele lieve foto’s op. Zie fotoalbum “Lief bij elkaar”.

 

maandag, oktober 02, 2023