Payday loan
TEKST GROOTTE

Hobbyfokker van Scottish/Highland Fold & Straight

Rasstandaard

 De Scottish Fold is, net als de Brits Korthaar een compact gebouwde, stevige kat met een brede borst, een stevig gespierd lichaam en stevige, korte poten met ronde voeten. De staart heeft een brede basis en is iets langer dan bij de Brits Korthaar.

KOP

Stevig, rond gezicht met volle wangen en een brede schedel. De beenderstructuur geeft de kop een rond aanzien. Afgeronde snuit. Van voren gezien is de neus kort, breed en recht. Van opzij gezien een afgerond voorhoofd overgaand in een korte, rechte neus. Deze overgang vertoont een glooiing. Volle, stevige en brede kin. Sluitend gebit. De lijn van de neuspunt tot de punt van de kin is recht.

OREN

Klein, breed aan de basis, naar voren en naar beneden gevouwen. Kleine, dichtgevouwen oren worden geprefereerd boven grotere oren, die minder goed gevouwen zijn. De oren liggen als een kapje over de kop waardoor zij de ronde schedelvorm benadrukken. Oorpunten afgerond.

OGEN

Groot, rond en goed geopend; ver uit elkaar en horizontaal geplaatst.

LICHAAM

Compact lichaam met een brede, diepe borst en een korte, rechte rug; laag op de poten. De romp is even massief bij de heupen als de schouders. Middelgroot tot groot lichaam.

POTEN EN VOETEN

Poten kort, recht en stevig. Er moet op gelet worden dat de poten goed beweeglijk zijn en geen afwijkingen vertonen in de beenderstructuur of neigen naar stijve poten. Ronde voeten.

STAART

Middellange tot lange staart, taps toelopend. De staart is vrij van elke botafwijking en goed beweeglijk.

 

Puntentelling

 

Kop

20

Oren

15

Ogen

5

Lichaam, poten, voeten

20

Staart

20

Vachtstructuur en kleur

15

Conditie

5

Totaal

100

Kleur

Vachtkleur

Neusleer

Voetzolen

Wit

Wit zonder gelige zweem

Roze

Roze

Zwart

Gitzwart

Zwart

Zwart

Chocolate

Warm chocoladekleurig

Chocolate of roze

Chocolate of roze

Blauw

Licht tot middelblauw

Blauw

Blauw

Lilac

Rozeachtig grijs

Roze-grijs

Roze-grijs

Rood

Diep warm rood

Roze

Roze

Crème

Koele tint crème

Roze

Roze

 

Scottish Straight

Dezelfde standaard als de Scottish Fold, maar nu met rechtopstaande oren als de Brits Korthaar. De beweeglijkheid van poten en staart moet bij deze katten eveneens gecontroleerd worden!

Highland Fold=Scottish Fold Langhaar

Dezelfde standaard als de Scottish Fold, met uitzondering van de vacht. De vachtstructuur is zacht en vol. De halflange vacht staat uit door de dikke ondervacht en de kat heeft een volle pluimstaart, een broek en een volle kraag.

maandag, januari 30, 2023